Ortstry.com

Shine with technology.

Medicine

Ce face quercetina pentru corpul tău?

quercetina pentru corpul tău

Quercetina este un antioxidant și ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism care promovează inflamația și pot contribui la anumite boli. De asemenea, vă întărește sistemul imunitar și luptă împotriva bolilor cronice, inclusiv cancerul, bolile de inimă și diabetul. Acest superaliment poate fi găsit în multe plante, dar este cel mai abundent în ceapă, mere și afine. Este disponibil și ca supliment.

Deși puțină inflamație este necesară pentru a vă ajuta corpul să se vindece, prea mult poate provoca daune și poate contribui la anumite condiții de sănătate. Quercetina inhibă producția de substanțe chimice inflamatorii în corpul dumneavoastră care provoacă durere, umflare și roșeață.

Studiile sugerează că quercetina poate reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer, precum și a bolii Parkinson. Reduce stresul oxidativ asupra creierului și previne formarea plăcii de amiloid, care este legată de ambele afecțiuni.

Un alt beneficiu potențial al quercetinei este capacitatea sa de a scădea nivelul colesterolului și tensiunea arterială. Face acest lucru prin reducerea producției de oxid nitric, care determină îngustarea vaselor de sânge. De asemenea, scade deteriorarea oxidativă a ADN-ului din celulele tale, care poate provoca mutații care duc la cancer.

supliment alimentar an oxidant si antiinflamator

Un studiu din 2017 a constatat că quercetina atenuează leziunile hepatice și fibroza la șoareci prin blocarea infiltrației macrofagelor. Acest lucru sugerează că quercetina ar putea fi capabilă să trateze hepatita C, precum și să protejeze împotriva fibrozei la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Ce face quercetina pentru corpul tău?

Acest compus antiinflamator poate ajuta, de asemenea, cu artrita, deoarece blochează substanța chimică proinflamatoare IL-6, care este adesea crescută la persoanele cu această afecțiune. De asemenea, sa demonstrat că îmbunătățește simptomele dermatitei prin blocarea eliberării de histamină, care poate duce la mâncărime și umflare.

S-a demonstrat că quercetina încetinește creșterea celulelor canceroase și chiar le poate încuraja să se autodistrugă. S-a descoperit că funcționează împotriva cancerului pulmonar, de prostată, de sân, ovarian și pancreatic. Este, de asemenea, un puternic antiinflamator care poate ajuta la scăderea riscului de boli de inimă prin reducerea stresului oxidativ din organism, care este asociat cu niveluri ridicate de colesterol și tensiune arterială.

Deși sunt necesare mai multe cercetări, studiile de laborator indică faptul că quercetina poate preveni supraactivarea mastocitelor, care secretă histamină, o substanță chimică inflamatorie implicată în simptomele alergiei, cum ar fi mâncărimea și strănutul. De asemenea, ar putea îmbunătăți abilitățile vitaminei C de luptă împotriva alergiilor.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *